Activiteiten voor 4 en 5 mei-viering Wesmaas afgelast

Krans- en bloemenlegging bij oorlogsmonument De Traan

Hoewel de activiteiten van onze vereniging voor 4 en 5 mei zijn afgelast, werd er wel door onze vereniging op 4 mei de krans gelegd. Dat gebeurde overdag. Ook de Protestantse gemeente legde bloemen en iedereen die in de gelegenheid is bloemen bij het monument "De Traan" te leggen, is daarvoor van harte uitgenodigd. Bij wijze van uitzondering werd de vlag 's morgens tot 21.00 uur half stok gehangen.

Wandelroute WOII Westmaas

De wandelroute “Sporen uit de Tweede Wereldoorlog in Westmaas”, waarvoor in maart 16 informatieborden in het dorp zijn geplaatst met fragmenten van gebeurtenissen in de oorlog, kan vanaf vanaf april 2020 worden gelopen. De route is vanaf deze website te downloaden; voor degenen die liever een print hiervan willen, is die verkrijgbaar bij de secretaris van de Oranjevereniging, Rook Belder, Leeuwendaal 46, Westmaas. Voorwaarde is dat deelnemers op 1,5 meter afstand van elkaar blijven lopen en dat deze route liefst alleen of hooguit met 2 mensen tegelijk wordt gelopen als er tenminste 1,5 meter afstand gehouden kan worden.

De borden blijven tot eind oktober 2020 staan. .

Wandelroute downloaden

Wandelroute WOII Westmaas.pdf